Σαββατοκύριακο στην Πάφο της Κύπρου

Μία απο τις πιο όμορφες ,ξεχωριστές φωνές της Κύπρου που αγαπάμε τόσο καί στην Ελλάδα ,η Ευρυδίκη , μας μιλάει για το δικό της αγαπημένο Σαββατοκύριακο.

''Θα περίμενε κανείς, ακόμα κι εγώ η ίδια από τον εαυτό μου, ότι θα επέλεγα ένα διήμερο στο Παρίσι ή στο Λονδίνο, ή στην πανέμορφη Φλωρεντία…κι όμως προσπαθώντας να θυμηθώ πού ένιωσα πιο όμορφα, πιο ευτυχισμένα, πιο αληθινά, πρέπει να παραδεχτώ ότι όλα αυτά συνέβησαν στην μικρή αλλά πιο όμορφη ίσως από τις ελεύθερες πόλεις της Κύπρου, την Πάφο.

Έχει ένα μυστήριο και μια μαγεία αυτή η πόλη. Τόσο μικρή και γραφική, με τεράστια ιστορία και πολιτιστική κληρονομιά που θεωρείται ένα μεγάλο ανοικτό μουσείο. Η γενέτειρα της θεάς Αφροδίτης, γνωστή για την πέτρα του Ρωμιού και τα λουτρά της Αφροδίτης. Τα ψηφιδωτά, οι Τάφοι των Βασιλέων, η στήλη το Απόστολου Παύλου, οι κατακόμβες της Αγίας Σολομωνής και του Αγ. Λαμπριανού όπου σώζονται και τοιχογραφίες, τρία αρχαία θέατρα αλλά και το σήμα κατατεθέν της Πάφου, το κάστρο της που βρίσκεται στο λιμανάκι της πόλης, συγκεντρώνουν χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο. Παρόλο που επισκέφθηκα αυτά τα μέρη μικρή, σε εκδρομές με το σχολείο αλλά και με την οικογένεια μου, περνώντας εκεί λίγες μέρες πέρσι το καλοκαίρι, ένιωσα να επαναπροσδιορίζομαι μέσα από τις εικόνες και τα συναισθήματα που γεννούσε με τόσο επιβλητικό τρόπο η ιστορία μας.

Κάθε βήμα σε κάθε σπιθαμή αυτής της γης με έφερνε πιο κοντά στον εαυτό μου. Γαλήνη και περηφάνια. Αυτά ένιωσα στον τόπο μου ως τουρίστρια, όπως δεν ένιωσα ποτέ πουθενά αλλού! ''

 

Η Ευρυδίκη αυτή την περίοδο εμφανίζεται κάθε Πέμπτη (λίγες παραστάσεις ακόμα ) στο Shamone , Kωνσταντινουπόλεως 46, Γκάζι ενώ ετοιμάζει κάτι μοναδικό τον Φεβρουάριο που θα σας ταξιδέψει πίσω στο χρόνο..