Νικόλας Καραγκιαούρης: Weekend στις Βαυαρικές Άλπεις

Ο Νικόλας Καραγκιαούρης έκανε την μεγάλη έκπληξη στη διάρκεια της σεζόν που πέρασε στους Δαίμονες με τον ρόλο του Ιερού Εξεταστή. Η εξαιρετική φωνή του (βαρύτονος) σε κάνει να ανατριχιάζεις και να τον θαυμάζεις ταυτόχρονα. Εργάζεται στην Εθνική Λυρική Σκηνή και θα τον απολαύσουμε και φέτος για λίγες ...συλλεκτικές παραστάσεις στην Ροκ Οπερα του Νίκου Καρβέλα στο ΠΑΛΛΑΣ ενώ θα υποδυθεί και τον Δράκο στην ροκ όπερα DRAGON, που θα παρουσιαστεί σε παγκόσμια πρεμιέρα στο θέατρο Βράχων στις 19, 20 και 21 Σεπτεμβρίου. Tον βρήκαμε στην Σύρο, όπου μας μίλησε για ενα απο τα πιο αγαπημένα του weekends:

"Η δουλειά μας έχει το χαρακτηριστικό των συχνών ταξιδιών για συναυλίες, ακροάσεις και διάφορες παραγωγές. Έναν χειμώνα με κάλεσαν για μία ακρόαση στη Στουτγκάρδη και έπεφτε Σαββατοκύριακο. Σε τέτοιες περιπτώσεις ούτε διάθεση για διακοπές υπάρχει, ούτε πολλές εξόδους έχουμε αφού ειδικά το χειμωνιάτικο γερμανικό κλίμα επηρεάζει τις φωνές μας.

Παρόλα αυτά αποφάσισα να επισκεφθώ το κάστρο Neuschwanstein στις Βαυαρικες Άλπεις. Το ομιχλώδες τοπίο, οι χιονισμένες βουνοπλαγιές και το επιβλητικό κάστρο προκάλεσαν ηρεμία στη ψυχή μου. Η αλήθεια βέβαια είναι ότι και η παρέα μου ήταν ιδιαίτερη και δεθήκαμε περισσότερο εκεί. Το αποκορύφωμα όμως ήταν η όλη διακόσμηση, οι παραστάσεις στους τοίχους και τις εσωτερικές αίθουσες του κάστρου με επιρροές από τη γερμανική μυθολογία και το έργο του Ριχάρδου Βάγκνερ. Σύνθετης που μελέτησα κι αγάπησα από εκείνο το Σαββατοκύριακο και έπειτα..."

Τάκης Φωτίου