Τραγούδια από τη Μεγάλη Οθόνη στο Μουσείο Μπενάκη

Από τα ωραία πράγματα στη ζωή (που δεν είναι πράγματα όπως μας θυμίζει και η γνωστή διαφήμιση) είναι να συναντάς ανθρώπους που καταφέρνουν να μετουσιώνουν τον πόνο της απώλειας δικών τους ανθρώπων σε προσφορά αγάπης και αλληλεγγύης σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Αυτή ακριβώς είναι και η ιστορία πίσω από την μη κερδοσκοπική οργάνωση "Panos & Cressida 4 Life", που εδώ και 7 χρόνια με πολλές δράσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό έχει δημιουργήσει ένα πολύ σημαντικό έργο προσφοράς. Οι δραστηριότητες έχουν φτάσει μέχρι την Κένυα και το Νεπάλ όπου χρηματοδοτούνται μέχρι σήμερα η λειτουργία και η κατασκευή νηπιαγωγείων και κτηρίων διαμονής καθηγητών.

Τα τελευταία χρόνια οι δράσεις έχουν στραφεί εξολοκλήρου στην Ελλάδα με σκοπό την ενίσχυση παιδιών και των οικογενειών τους που πλήττονται από τις συνθήκες της κρίσης. Σχολεία και οικογένειες μαθητών στο Κερατσίνι, στο Πέραμα, στην Δραπετσώνα και στο Μενίδι υποστηρίζονται από το 2012 με συσσίτια και σχολική ύλη. Όλοι εκείνοι θα είναι και οι αποδέκτες του συνόλου των εσόδων της φιλανθρωπικής συναυλίας που οργανώνει το Σάββατο 5 Οκτωρίου 2013 στις 20.00 η "Panos & Cressida 4 Life" στο Μουσείο Μπενάκη με τη διεθνούς φήμης σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου και τους Piazza Ensemble.

Μετά από μία άκρως επιτυχημένη συναυλία στο Μητροπολιτικό Ναό των Βρυξελλών τα προηγούμενα χρόνια, η Σόνια Θεοδωρίδου στηρίζει ξανά το έργο της οργάνωσης, διογανώνοντας μια μουσική βραδιά με τραγούδια από τη Μεγάλη Οθόνη. "Μουσική γεμάτη εικόνες. Τραγούδια διαφορετικά, γεννημένα σε χρονολογίες τόσο απομακρυσμένες η μία από την άλλη, που τα συνδέει όμως η ικανότητά τους να παραμένουν αναλλοίωτα μέσα στον χρόνο. Από τον Μίκη Θεοδωράκη έως τον Astor Piazzolla και από την Edith Piaf ως τον Kurt Weill, η απόσταση είναι μικρότερη από όσο φαίνεται."

Η ανταπόκριση και για αυτή την εκδήλωση ήταν μεγάλη και τα εισιτήρια είναι περιορισμένα. Για εισιτήρια της τελευταίας στιγμής και για οποιαδήποτε επιπλέον συνδρομή και στήριξη της Panos & Cressida 4 Life μπορείτε να επικοινωνείτε στο e-mail: contact@panos4life.org και στα τηλέφωνα: 210-2432963 και 6944-754874. Πληροφορίες για προσεχείς εκδηλώσεις στο site: www.panosandcressida4life.org

Καλή επιτυχία στην εκδήλωση! Και οι Weekenders θα είναι εκεί!

Παναγιώτης Κλάππας