Γυμνές ορθοπεταλιές!

Για έκτη συνεχή φορά, η Γυμνή Ποδηλατοδρομία θα πραγματοποιηθεί σήμερα στη Θεσσαλονίκη, με τους πολίτες να πετάνε τα ρούχα τους, να χρωματίζουν τα σώματά τους και να καβαλάνε τη σέλα!

Η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία είναι ένα διεθνές κίνημα, στο οποίο συμμετέχουν περισσότερες από 70 πόλεις σε όλο τον κόσμο. Η Θεσσαλονίκη ανήκει εδώ και 6 χρόνια σε αυτές τις πόλεις και φέτος θα γεμίσει γυμνούς ποδηλάτες σήμερα, Παρασκευή 7 Ιουνίου, στις 7 το απόγευμα.

Οι ποδηλάτες θα βγουν και φέτος… έξω από τα ρούχα τους, προωθώντας το ποδήλατο ως μέσο μετακίνησης, ενάντια στην κουλτούρα του αυτοκινήτου και τη ρύπανση που δημιουργεί και υποστηρίζοντας την απo-ενοχοποίηση του φυσικού γυμνού μας σώματος.

Αυτή την χρονιά η 6η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία συνδιοργανώνεται με την ανοιχτή γιορτή διεκδίκησης των ελεύθερων χώρων πρασίνου «Ευχαριστούμε που Ενοχλείτε», της ομάδας "Παιδιά Εν Δράσει" που γιορτάζει τα 10 της χρόνια, που γίνεται στον ίδιο χώρο την επόμενη μέρα, Σάββατο 8 Ιουνίου. 

Οι διοργανωτές μας προτρέπουν να έρθουμε όσο γυμνοί τολμάμε, ενώ για τους πιο… δειλούς υπάρχει η λύση του μαγιό. Η ποδηλατοδρομία έχει ειρηνικό και καλλιτεχνικό χαρακτήρα, καθώς η πόλη της Θεσσαλονίκης θα γεμίσει ζωγραφισμένα και στολισμένα σώματα, ποδήλατα και μουσική, ενώ αμέσως μετά θα ακολουθήσει το γνωστό πάρτι. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία είναι μια αυτo-οργανωμένη εκδήλωση από καθημερινούς ενεργούς πολίτες και υποστηρίζεται από διάφορες συλλογικότητες της πόλης. Έτοιμοι; Πετάχτε τα όλα και ανεβείτε στα ποδήλατα!

Μαρία Ζαμπέτη