Γίνε και εσύ Βραζιλιάνος, μπορείς!

Προς απογοήτευση των ποδοσφαιρόφιλων, το άρθρο αυτό δεν μιλάει για μπάλα, ούτε για Mundial, ούτε για τις διάσημες τεχνικές φλερτ των μελαμψών λατίνων εραστών!

Πριν αρχίσετε να σκέφτεστε αυτά που μόλις διαβάσατε, σκεφτείτε με τί άλλο διασκεδάζουν οι Βραζιλιάνοι σε δρόμους και πλατείες.

Η απάντηση είναι: Capoeira. Ξεκίνησε ως παράνομη πολεμική τέχνη των βραζιλιάνων και έφτασε σήμερα να έχει νομιμοποιηθεί και να κάνει θραύση σε όλο τον κόσμο. Υπάρχουν πολλά που μπορεί να πει κανείς για την capoeira, καλύτερα όμως ο καθένας να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα βλέποντας από κοντά μια roda, όπου διαδραματίζεται η capoeira με τη μουσική, το παιχνίδι, το τραγούδι και την όλη μαγεία.

Όσοι βρεθούν στη Χαλκίδα το Σάββατο 6 Ιουλίου μπορούν να πάρουν μια γεύση από capoeira show της σχολής Jacobina Arte στο beach bar Crazy Locals (παραλία Καλάμια, Ν.Αρτάκη). Οι περισσότεροι θα εντυπωσιαστούν με τις κινήσεις, την ατμόσφαιρα και την κουλτούρα της capoeira. Για τους υπόλοιπους που θέλουν να απλά να χαλαρώνουν στην παραλία ακούγοντας καλή μουσική, έχουμε και απ'αυτό! Οι Talking drums και ο Big Shine συμπληρώνουν το κλίμα alegria.
Όπως έρχεσαι φέρε και μια caipirinha!

Μαρία Τσιριμώκου

ΥΓ: Καθημερινά γίνονται μαθήματα Capoeira στο Γήπεδο Βαρέων Αθλημάτων (Μακεδονικά Χαλκίδας) στις 20.00 από τον Formado Caveira.