Ελεύθερα σώματα, περήφανα πνεύματα.

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, η Θεσσαλονίκη υποδέχεται το… πολύχρωμο Φεστιβάλ Pride, με περηφάνια και χωρίς προκατάληψη. Πλούσιο το πρόγραμμα των δύο ημερών, με αποκορύφωμα τη μεγάλη παρέλαση και τη συναυλία του Σαββάτου.

Μετά την περσινή επιτυχία στην παρθενική του εμφάνιση, το Thessaloniki Pride επιστρέφει και πάλι με το σύνθημα «Ελεύθερα Πνεύματα, Ελεύθερα Σώματα», αποδεικνύοντας ότι η μέχρι πρότινος συντηρητική συμπρωτεύουσα έχει ανοίξει τα μυαλά της στη διαφορετικότητα. Εκατοντάδες ομοφυλόφιλοι και μη, θα γεμίσουν και πάλι τους δρόμους της πόλης διεκδικώντας με μουσική και χορό τα δικαιώματά τους.

Το Φεστιβάλ Υπερηφάνειας ξεκινά σήμερα το απόγευμα από τα Λαδάδικα και την πλατεία Χρηματιστηρίου, όπου φιλοξενούνται εκθέσεις και παραστάσεις, καθώς και το μεγάλο street party, ενώ το Σάββατο, από νωρίς το πρωί, η πλατεία του Λευκού Πύργου θα γεμίσει χρώματα και μουσικές! Η παρέλαση θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της δεύτερης μέρας στις 7, ενώ θα ακολουθήσει συναυλία με συγκροτήματα της πόλης, αλλά και εντυπωσιακά drag show!

Κατά τη διάρκεια του Thessaloniki Pride 2013 θα απευθύνει χαιρετισμό, όπως και πέρυσι, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ενώ στο σημείο θα βρίσκονται και εκπρόσωποι πολλών οργανώσεων, στηρίζοντας τα ίσα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων. Αξίζει να σημειωθεί ότι την περασμένη χρονιά το Φεστιβάλ υποστηρίχτηκε ένθερμα από την πλειοψηφία των πολιτών, χωρίς, όμως, να λείψουν και οι μεμονωμένες αντιδράσεις.

Ένα ξέφρενο πάρτι στήνεται και φέτος στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, περνώντας το μήνυμα πως όταν είναι ελεύθερα τα πνεύματα, είναι ελεύθερα και τα σώματα. Και το αντίστροφο.

Μαρία Ζαμπέτη