"Παντοφλάκια", όχι για την παραλία!
Τα "παντοφλάκια" είναι τα γνωστά "παπουτσάκια" αλλά στην πιο light εκδοχή τους! Τώρα που ο υδράργυρος ανεβαίνει, καλό είναι να τρώμε ελαφρά φαγητά και συγχρόνως να προσέχουμε και τη σιλουέτα μας!
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 8 ΜΕΡΙΔΕΣ
- 8 μελιτζάνες
- 500 γρ. κιμάς άπαχος
- 100 γρ. τυρί φέτα με χαμηλά λιπαρά + 100 γρ. Λευκό άπαχο τυρί πχ. ανθότυρο ή ρικότα
- 1 κονσέρβα πελτέ ντομάτας
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κρεμμύδι
- 4 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
- κανέλλα (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση και τις ψήνουμε στο φούρνο.
Με ζεστό νερό «μαραίνουμε» το κρεμμύδι και το σκόρδο αφού τα έχουμε ψιλοκόψει.
Προσθέτουμε στη συνέχεια ωμό το ελαιόλαδο, τον κιμά και τον πελτέ και τα αφήνουμε να ψηθούν.
Απλώνουμε τις μελιτζάνες σε ένα ταψί.
Τις πιέζουμε ελαφρά με ένα πηρούνι και τις γεμίζουμε με κιμά και τα τυριά τα οποία έχουμε τρίψει και ανακατέψει.
Έχουμε προθερμάνει το φούρνο και αφήνουμε τα "παντοφλάκια" μέχρι να αρχίσουν να λιώνουν τα τυριά.
Διατροφική ανάλυση ανά μερίδα:
|
"παντοφλάκια" |
παπουτσάκια |
Ενέργεια |
327 kcal |
460 kcal |
Υδατάνθρακες |
35 gr |
46 gr |
Πρωτεΐνες |
20 gr |
19 gr |
Λίπος |
14,7 gr |
26 gr |
Ίνες |
17 gr |
17 gr |
Κλειώ Δημητριάδου
Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος