Zumbathon® στη Σύρο, Jazz Festival στην Τήνο

Τελευταίο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου και τα δύο νησιά των Κυκλάδων συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον των επισκεπτών με 2 δυναμικά events που οργανώνονται εδώ και καιρό!

1ο Zumbathon® Σύρου: 31 Αυγούστου 2013

To 1ο Zumbathon® Σύρου, έρχεται το Σάββατο το απόγευμα στις 18.30 στην Κλειστή Αίθουσα του Αθλητικού Κέντρου «Δημήτριος Βικέλλας» στην Ερμούπολη. «Χορεύουμε, μυούμαστε στη θετική ενέργεια της Zumba® και ενισχύουμε τις δράσεις του Μη Κερδοσκοπικού Συλλόγου "Δικαίωμα", για την υποστήριξη Ατόμων με με Αναπηρία (ΑμΕΑ) και Ατόμων με Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες (ΑμΕΕΑ)» όπως τονίζει χαρακτηριστικά η Χριστίνα Νικολιά που εμπνεύστηκε την οργάνωση του εγχειρήματος.

Zumba® Instructors από την Αθήνα έχουν ήδη φτάσει στο νησί και θα συντονίσουν μαζί με συναδέρφους τους από τη Σύρο έναν «Μαραθώνιο Zumba®» από τις 19.00 μέχρι τις 22.00 με πολλές ρυθμικές χορογραφίες.

Η συμμετοχή των διοργανωτών στη διοργάνωση είναι εθελοντική και το συνολικό ποσό που θα συγκεντρωθεί από τους συμμετέχοντες θα δοθεί στον Σύλλογο «Δικαίωμα». Η συμμετοχή των τοπικών επιχειρήσεων του νησιού είναι πολύ σημαντική καθώς αγκάλιασαν με χορηγίες τη διοργάνωση.

Στις σημερινές συγκυρίες, όπως ανέφερε στους Weekenders.gr η Πρόεδρος του Συλλόγου κα Ειρήνη Συμεωνίδου, οι δραστηριότητες του Συλλόγου «δεν αφορούν μόνο την παροχή εξοπλισμού, ενημέρωσης και υποστήριξης ΑμεΑ και ΑμΕΕΑ αλλά και την ενίσχυση των οικογενειών που πλήττονται από την κρίση». Μακροπρόθεσμος στόχος είναι η δημιουργία Στέγης ημιαυτόνομης διαβίωσης για ΑμεΑ στη Σύρο αλλά και ενός προστατευόμενου παραγωγικού Εργαστηρίου που θα παράσχει στέγη και εργασία στα μέλη του. Η επιτυχία του Zumbathon® μπορεί να συμβάλει θετικά στην πορεία υλοποίησής τους.

Το ραντεβού της τελευταίας μέρας του Αυγούστου για τη Σύρο έχει ήδη δοθεί: στις 18.30 στο Αθλητικό Κέντρο της Ερμούπολης.

Ώρα προσέλευσης κοινού: 18.30. Είσοδος 5 ευρώ. Δωρεάν για παιδιά μέχρι 10 ετών.

Πληροφορίες1ο Zumbathon® Σύρου στο Facebook

 

5o TINOS JAZZ FESTIVAL - JAZZ Universal Language

30, 31 Αυγούστου & 1 Σεπτεμβρίου 2013

Το Tinos Jazz Festival γιορτάζει εφέτος τα 5 χρόνια «συνεχούς ταξιδιού στο Αιγαίο», και όπως η Τζαζ γίνεται όλο και πιο δημοφιλής στην Ελλάδα, έτσι και το Φεστιβάλ Τζαζ της Τήνου αποκτά συνεχώς νέους πιστούς φίλους: λάτρεις της Τζαζ που αναγνωρίζουν το υψηλό επίπεδο των συμμετεχόντων μουσικών και έχουν συνδυάσει το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου με βραδιές Τζαζ στο εντυπωσιακό Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού (Ι.ΤΗ.Π.).

Την επέτειο της πρώτης πενταετίας του Festival Jazz θα λαμπρύνουν συνολικά 30 μουσικοί τα τρία βράδια του Φεστιβάλ.

Η αρχή γίνεται, την Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013, με το σεξτέτο του Μάνου Θεοδοσάκη και την Μιράντα Βερούλη σ’ ένα jazz αφιέρωμα στον Cole Porter, του οποίου έπεται το κουιντέτο του Αλέκου Βρέτου, που αναμιγνύει ήχους των γνωστών τζαζ οργάνων  με παραδοσιακά, όπως το ούτι και το κανονάκι.

Το Σάββατο 31 Αυγούστου εμφανίζεται το Γαλλοελληνικό ντουέτο των Jean Μichel Pilc και Πέτρου Κλαμπάνη, οι οποίοι θα δώσουν τη θέση τους στο κουαρτέτο του Λεωνίδα Σαραντόπουλου.

Το τριήμερο ολοκληρώνεται την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου με το γκρουπ σπουδαστών του Swinging Jazz Athenaeum και το κουαρτέτο του Γερμανού τρομπετίστα Manfred Schoof.

Το Φεστιβάλ Τζαζ συνοδεύεται και από Έκθεση Φωτογραφίας, όπως ακριβώς  της ξεκίνησε (το 2009) με την έκθεση «Portraits in Music» του Λευτέρη Αρβανίτη. Τέσσερα χρόνια μετά, μια έκθεση 4 φωτογράφων αποτυπώνει μοναδικές στιγμές του Φεστιβάλ μέσα από τους φακούς της Μαρκησίας Αρμάου από την Τήνο, του Γιάννη Γρυπάρη από τη Σύρο και των Λευτέρη Αρβανίτη και Ηλία Ηλιάδη από την Αθήνα. Η έκθεση φιλοξενείται στο ισόγειο του μεγάρου του Ι.ΤΗ.Π. έως τις 9 Σεπτεμβρίου 2013.

Ώρα έναρξης συναυλιών κάθε βράδυ: 21:30. Είσοδος ελεύθερη.

Πληροφορίες: www.tinosjazz.com

Το Φεστιβάλ Τζαζ της Τήνου οργανώνεται κάθε χρόνο από το Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού και τους ανθρώπους του και ενισχύεται από πρόθυμους εθελοντές και ευαισθητοποιημένος χορηγούς.

 

Παναγιώτης Κλάππας