Στη Θεσσαλονίκη τρέχουμε… νύχτα!

Για 2η συνεχή χρονιά, ο Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος συγκεντρώνει το ενδιαφέρον της συμπρωτεύουσας και όχι μόνο, καθώς το Σάββατο 19 Οκτωβρίου περισσότεροι από 8.000 αθλητές, αλλά και πολίτες θα βγουν στους δρόμους… τρέχοντας!

Με ρεκόρ συμμετοχής φέτος, τόσο ο Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης, όσο και ο Δρόμος Υγείας των 5.000 μέτρων, διοργανώνονται το προσεχές Σάββατο από τον Δήμο Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τον «Μ.Ε.Α.Σ. «Τρίτων», υπό την αιγίδα του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. (και την υποστήριξη της Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Θεσσαλονίκης) και αποτελούν ένα από τα μεγαλύτερα αθλητικά γεγονότα, αλλά και μια βραδινή γιορτή για την πόλη και τους κατοίκους της.

Μια πλειάδα καταξιωμένων αθλητών των μεγάλων αποστάσεων θα βρίσκεται ανάμεσα στους 8.570 και πλέον δρομείς που δήλωσαν συμμετοχή, δίνοντας το παρόν σε μια μοναδική γιορτή, που θα συνδυάζει μαζικότητα αλλά και σπουδαίες επιδόσεις. Συμμετοχή στον Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο των 21,1 χλμ. έχουν δηλώσει, μεταξύ άλλων, πρωταθλητές όπως ο Μιχάλης Παρμάκης, ο Κώστας Πούλιος, ο Αντώνης Παπαδημητρίου και ο Κώστας Δρόσος. Στη λίστα των συμμετοχών περιλαμβάνεται και ο Παύλος Αποστολίδης του διοργανωτή «Μ.Ε.Α.Σ. Τρίτων», που θα τρέξει στο Δρόμο Υγείας 5.000 μ., ενώ μαζί του θα είναι και δύο αστέρια του αθλητισμού της Θεσσαλονίκης, που διαπρέπουν εκτός στίβου: Ο κολυμβητής Άρης Γρηγοριάδης και ο ποδηλάτης Γιάννης Ταμουρίδης, κάτοχοι παγκόσμιων τίτλων στα αθλήματά τους.

Συνολικά 24  Ολυμπιονίκες δήλωσαν συμμετοχή στο Δρόμο Υγείας 5.000 μ. με την ομάδα “Running Team Olympic Museum”, για κοινωφελείς σκοπούς, έπειτα από σχετική πρωτοβουλία του Ολυμπιακού Μουσείου και με αφορμή την παρουσία τους στη Θεσσαλονίκη για τα επίσημα εγκαίνια του ψηφιακού τμήματος του Μουσείου, την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου στις 20:00. Την ομάδα απαρτίζουν οι Δημοσθένης Ταμπάκος, Βούλα Πατουλίδου, Αναστασία Κελεσίδου, Πηγή Δεβετζή, Αθανασία Τσουμελέκα, Όθων Μοσχίδης, Στέλιος Μυγιάκης, Ανδρέας Κοσματόπουλος, Σοφία Μπεκατώρου, Αιμιλία Τσουλφά, Σοφία Παπαδοπούλου, Εύη Μωραϊτίδου, Αγγελική Καραπατάκη, Βούλα Κοζομπόλη, Τατιάνα Καββαδία, Μαρία Καραγιαννοπούλου, Βιργινία Κραβαριώτη, Βούλα Ζυγούρη, Φωτεινή Βαβάτση, Νίκος Σιρανίδης, Κλεάνθης Μπάργκας, Ευαγγελία Ψάρρα, Χριστίνα Γιαζιτζίδου και Έλλη Μυστακίδου.

Όπως ανακοινώθηκε ο Ημιμαραθώνιος (21,1 χιλιόμετρα) θα ξεκινήσει με τη δύση του ήλιου από τη Λεωφόρο Νίκης και θα έχει ως σημείο τερματισμού το Λευκό Πύργο. Παράλληλα, θα διεξαχθεί Δρόμος Υγείας 5.000 μ., που θα έχει αφετηρία στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης και κοινό τερματισμό με τον Ημιμαραθώνιο.

Η διοργάνωση είναι ενταγμένη στις εκδηλώσεις που υποστηρίζονται από τον Οργανισμό «Θεσσαλονίκη Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014».

Επίσημοι υποστηρικτές της διοργάνωσης είναι η WIND, η Lucozade, η ΙΚΕΑ, τα σούπερ μάρκετ Μασούτης, η Sport 2000, η ΕΥΑΘ, η DHL, η InterTruck, τα Φροντιστήρια Μπαχαράκη και το ξενοδοχείο Grand Hotel Palace, ενώ επίσημοι προμηθευτές είναι η MLS, η Αδαμίδης Α.Ε., η Dole, το Performance Store, η Άθως Security, τα Φυτώρια Βασιλειάδη και η Honeybee Audiovisual.

Μαρία Ζαμπέτη