Μουσική και χορός στα Πυλαιώτικα 2013

Η Ελένη Τσαλιγοπούλου είναι προσκεκλημένη στα «Πυλαιώτικα» της φετινής χρονιάς, ενώ τα τμήματα παραδοσιακών χορών του Δήμου ετοιμάζουν για τους παρευρισκόμενους εκπλήξεις, μεταξύ των οποίων και… ατζέμ πιλάφ!

Ο Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη διοργανώνει για μια ακόμα χρονιά τον καθιερωμένο θεσμό «Πυλαιώτικα» και προσκαλεί το κοινό στις εκδηλώσεις προς τιμήν του πολιούχου προφήτη Ηλία. 

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει σπουδαίες πολιτιστικές εκδηλώσεις.
 
Χθες, πρώτη μέρα, στο Πέτρινο Πολιτιστικό κέντρο Πυλαίας, τα χορευτικά τμήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Πυλαίας «Η Καπουτζήδα», Ενηλίκων Ασβεστοχωρίου, του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Νέα Ελβετία, του Ιερού Ναού Αγίας Κυριακής και της Ένωσης Ποντίων Πανοράματος παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς από διάφορα μέρη της Ελλάδας. 

Σήμερα, Παρασκευή 19 Ιουλίου, η σπουδαία ερμηνεύτρια Ελένη Τσαλιγοπούλου θα παραθέσει μεγάλη μουσική συναυλία στο ανοιχτό θεατράκι του Πέτρινου Πολιτιστικού Κέντρου Πυλαίας με τραγούδια από το χώρο του ελληνικού ποιοτικού τραγουδιού. 

Το τριήμερο θα κλείσει το Σάββατο 20 Ιουλίου με την παρέλαση των χορευτικών τμημάτων του Δήμου που θα ξεκινήσει από το παλιό Δημαρχείο Πυλαίας, την αναβίωση του παραδοσιακού εθίμου το μοίρασμα του πιλαφιού (ατζέμ πιλάφ) που θα αναλάβουν οι γυναίκες του ΚΑΠΗ Πυλαίας και την παρουσίαση παραδοσιακών χορών από το Χορευτικό τμήμα του ΚΑΠΗ Πυλαίας, το Τμήμα Γυναικών Πυλαίας, το Τμήμα Ενηλίκων Πυλαίας, το Τμήμα Νέων Χορτιάτη και το Τμήμα Νέων Πυλαίας.

Μαρία Ζαμπέτη