Ενας Ελληνας βρυκόλακας στον Πειραιά

«σύγχρονη σκηνή» στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά παρουσιάζει το έργο «Ο Έλλην Βρυκόλαξ» από τον Κωνσταντίνο Ντέλλα και την ομάδα Βouλούki. Πρόκειται για μια ιδιότυπη παράσταση που εξελίσσεται σε όλους τους χώρους του θεάτρου. Οι θεατές είναι 60 σε κάθε παράσταση.

Υπήρξαν άραγε ποτέ βρυκόλακες στην Ελλάδα; Μέσα από ένα ταξίδι έρευνας στη μεσαιωνική και νεότερη ελληνική γραμματεία, η παράσταση «Ο Έλλην Βρυκόλαξ», επιχειρεί να μας φέρει σε επαφή με αυτά τα μυστηριώδη όντα, όπως τα συναντά κανείς στο έργο ξένων περιηγητών, λαογράφων, ποιητών αλλά και στις μαρτυρίες απλών καθημερινών ανθρώπων μέσα από τοπικές εφημερίδες ή αστικούς μύθους.

Τρεις ηθοποιοί με κύριο όργανό τους την μουσικότητα του λόγου αλλά και το σώμα τους δίνουν θεατρική υπόσταση σε κείμενα κατεξοχήν αφηγηματικά.

Ποιος είναι λοιπόν ο Βρυκόλακας του Αριστοτέλη Βαλαωρίτη; Τι είδαν οι ξένοι περιηγητές στην προεπαναστατική νησιωτική, κυρίως, Ελλάδα; Τι κρύβουν οι αστικοί μύθοι της νεότερης Ελλάδας? Ποιος είναι ο νεκρός αδερφός της δημοτικής μας ποίησης;

Η παράσταση «Ο Έλλην Βρυκόλαξ» μας αποκαλύπτει μία σκοτεινή μεταφυσική παράδοση στη σκιά του ελληνικού φωτός, όπου οι βρυκόλακες ή αλλιώς και βορβόλακες, στοιχειώνουν τις νύχτες της ελληνικής υπαίθρου, ενώ αυτό που φοβούνται περισσότερο και από τον ήλιο είναι το νερό της θάλασσας.

Κι ακόμη μας ξεναγεί στα άδυτα του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά καθώς η παράσταση από σκηνή σε σκηνή μεταφέρει τους θεατές από τον ένα χώρο του θεάτρου στον άλλο.

Σκηνοθεσία – Διασκευή Κειμένων: Κωνσταντίνος Ντέλλας

Πρωτότυπη μουσική – Επεξεργασία Ήχου: Παναγιώτης Γεωργοκώστας 
Ενδυματολογική Επιμέλεια: Ντιάνα Νοτάρογλου
Διεύθυνση παραγωγής: full house promotion/Χριστίνα Πολυχρονιάδου
Παίζουν: Μαρία Μπαγανά, Κωνσταντίνος Ντέλλας, Έλενα Γεωργίου

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Οδός Ηρώων Πολυτεχνείου πλησίον πλατείας Κοραή, Τ.Κ. 18532, Πειραιάς, +302104194550,

 

Κάθε Δευτέρα & Τρίτη (εκτός από 20 Ιανουαρίου) στις 21:00

Διάρκεια 65'

Είσοδος 10 - 12 ευρώ

 

Πηγή : http://elcluture.gr