Κυριακή στη Χαλκίδα: Οδηγός επιβίωσης!

Ναι το ξέρω, την έχεις πατήσει και εσύ. Έχεις ξεκινήσει με την χαρωπή παρέα σου, να πάτε εκδρομούλα, να ξεφύγετε, να αναπνεύστε λίγο θαλασσινό αέρα βρε αδερφέ! Επιλέγεις την Χαλκίδα, γιατί δεν θες να κάψεις και πολλή βενζίνη, έχεις κανονίσει και το βράδυ ποτάκι πλατεία Καρύτση.
 
Παρκάρεις και ξεκινάς μετά κόπων και βασάνων τη βόλτα σου στην παραλία. Πρώτα σου πατάνε το πόδι τρία παιδικά καροτσάκια και δεύτερον δεν βρίσκεις καρέκλα άδεια να πιείς τον καφέ σου ατενίζοντας τα κινούμενα νερά.
 
Άκου λοιπόν την ντόπια:
1. Κάνε ένα κόπο και ξύπνα πιο νωρίς. Ούτε κίνηση θα βρείς, ούτε τον κάθε πικραμένο να περπατάει με βηματισμό χελώνας στην παραλία.
2. Μην πας εκεί που πάνε όλοι, κυρίως στο θέμα του φαγητού. Όπως κάθε τουριστικός οδηγός σου λέει να αποφεύγεις τα τουριστικά, έτσι κι εγώ σε συμβουλεύω να αποφύγεις τα εστιατόρια της παραλίας. Όχι γιατί δεν είναι καλά, αλλά γιατί υπάρχουν καλύτερα (και φθηνότερα).
3. Φάε θαλασσινά. Δοκίμασε, αν δεν έχεις μέχρι τώρα, πετροσωλήνες. Ευδοκιμούν στον Ευβοικό και είναι πολύ νόστιμοι.
4. Περπάτα στην πόλη. Ανακάλυψε τα στενάκια, βόλταρε στον εμπορικό δρόμο Αβάντων και κάπου εκεί γύρω θα ανακαλύψεις μικρά καφέ και μεζεδοπωλεία.
5. Κάνε κάτι όταν έρθεις. Μιας που ήρθες, οκ θα πιείς καφέ, θα φας και κάτι, μήπως να δραστηριοποιηθείς και λίγο; Υπάρχουν διάφοροι σύλλογοι και ομάδες από τένις και kayak μέχρι φωτογραφίας.
6. Πάρε μαζί το σκυλάκι σου. Η Χαλκίδα έχει πολλές παραλίες, ιδανικές για χαλαρό τρέξιμο και παιχνίδια με το κατοικίδιό σου. Προσοχή όμως: φροντίζουμε και σεβόμαστε το χώρο και το φυσικό περιβάλλον.
7. Go extreme. Ειδικά τώρα που ανεβαίνει η θερμοκρασία, ξεκίνα με ένα μάθημα kitesurf ή windsurf.
8. Μείνε και το βράδυ. Οι περισσότεροι φεύγουν αργά το απόγευμα. Αξίζει να μείνεις, να νυχτοπερπατήσεις, να πιείς, να ακούσεις τη μουσική που σ'αρέσει. Θα βρεις τα πάντα.
 
Enjoy your weekend!
 
Μαρία Τσιριμώκου