Η Τήνος, μια βόλτα.

Η Τήνος είναι ίσως το μόνο νησί το οποίο ενώ άπαντες γνωρίζουν, ταυτόχρονα δε ...γνωρίζουν επαρκώς! Οι περισσότεροι έχουν αποκλειστικά συνδέσει το νησί με την επίσκεψη στη Μονή Ευαγγελιστρίας, ένα από τα πιο χαρακτηριστικά κέντρα της Ορθόδοξης εκκλησίας. Τα τελευταία χρόνια όμως όλο και περισσότεροι ανακαλύπτουν τα πολλά πρόσωπα ενός νησιού με ιδιαίτερη ενέργεια, μοναδικά τοπία, δεκάδες συγκροτημένα χωριά, ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, παραλίες για κάθε γούστο και εξαιρετικό φαγητό με μεγάλη ποικιλία.

Η Τήνος δέχεται μεγάλο αριθμό διεθνών επισκεπτών που έρχονται στο νησί είτε μέσω του αεροδρομίου της Μυκόνου, είτε μέσω Αθηνών. Η ιδιαίτερη μορφολογία του εδάφους μάλιστα έχει δώσει την ευκαιρία ανάπτυξης συγκεκριμμένων μορφών τουρισμού καθώς διεξάγονται σε σταθερή βάση περιπατητικές διαδρομές στα χαρτογραφημένα μονοπάτια που καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος του νησιού και πολλά extreme sports, από αναρρίχηση και bouldering (αναρρίχηση χωρίς τη χρήση σχοινιών) στο Εξώμβουργο, τον εντυπωσιακό απότομο βράχο κοντά στη Χώρα, μέχρι καταδύσεις, wind-surfing, kite-surf στις νότιες παραλίες αλλά και την Κολυμπήθρα, για πολλούς την καλύτερη παραλία της Τήνου.

Ο 1ος ποδηλατικός Μαραθώνιος της Τήνου, που διοργανώνεται την Κυριακή 30 Ιουνίου είναι το γεγονός του Σαββατοκύριακου για το νησί. Σύλλογοι και ανεξάρτητοι ποδηλάτες από όλη την Ελλάδα θα ξεκινήσουν στις 08.00 από τον Πύργο, το μεγαλύτερο χωριό της Τήνου, σε μία εντυπωσιακή διαδρομή με τοπία που εναλλάσσονται, με χωριά που αμφιθεατρικά αγναντεύουν το Αιγαίο, με θέα στους κολπίσκους με τις εντυπωσιακές παραλίες και φόντο το ηλιοβασίλεμα.

H διαδρομή είναι μήκους 30 χιλιομέτρων, ανηφορική στο πρώτο μέρος μέχρι τα Υστέρνια και τον Ταραμπάδο - το χωριό με τους περισσότερους Περιστεριώνες - και κατηφορική στη συνέχεια μέχρι τον τερματισμό στο παλιό λιμάνι. Ο ποδηλατικός γύρος είναι μία ακόμα ευκαιρία και για τους ποδηλάτες αλλά και τους επισκέπτες του νησιού να ανακαλύψουν τις ομορφιές του. Οι οποίες περιλαμβάνονται και στη νέα mobile ταξιδιωτική εφαρμογή “Tinos”, που είναι δωρεάν διαθέσιμη μέσω του App Store της Apple.

Τα πιο σημαντικά χωριά, οι ωραιότερες παραλίες, τα σημαντικότερα αξιοθέατα και οι καλύτερες προτάσεις διαμονής, ενοικίασης αυτοκινήτων και αγορών, τα πιο προσεγμένα εστιατόρια και café-bars, οι παραδοσιακές ταβέρνες και τα clubs θα αποκαλύπτονται στο διεθνές και το ελληνικό κοινό μέσω της mobile εφαρμογής "Tinos" της LifeThink Travel. Οι mobile ταξιδιωτικοί οδηγοί της LTT είναι οι πλέον δημοφιλείς, με δεκάδες χιλίαδες downloads σε όλο τον κόσμο, για τους 15 προορισμούς στην Ελλάδα που καλύπτει μέχρι σήμερα.

Οι Weekenders αγαπάνε την Τήνο και το φετεινό καλοκαίρι σας προσκαλούν να την ανακαλύψετε!

Παναγιώτης Κλάππας