Η Σαντορίνη των αντιθέσεων

Αρκετοί θα σας πουν ότι τη λατρεύουν, άλλοι ότι περίμεναν καλύτερες παραλίες. Το γεγονός και μόνο ότι η σημερινή μορφή του νησιού (κυρίως η περιοχή της καλντέρας) προέκυψε από έκρηξη ηφαιστείου, καθιστά τη Σαντορίνη ένα νησί με ιδιαίτερη ενέργεια. Και ορισμένες φορές μαγεία...

Οι weekenders.gr επισκέφθηκαν τη Σαντορίνη και σας προτείνουν τις καλύτερες εμπειρίες που μπορείτε να ζήσετε, για να γευτείτε στο έπακρο τη γεύση ενός "ηφαιστειακού" νησιού με αξεπέραστη θέα:

-Ψάξτε για ελεύθερο ακριανό τραπεζάκι σε κάποιο από τα καφέ των Φηρών που έχουν θέα στην καλντέρα. Μη ξεχάσετε τη φωτογραφική σας μηχανή.

-Μπορεί να ακούγεται εκνευριστικά τουριστικό, αξίζει ωστόσο τον κόπο να το δοκιμάσετε. Επιβιβαστείτε σε ένα από τα πλοία που κάνουν το κλασσικό τουρ του ηφαιστείου. Προτείνω την ημερήσια εκδρομή που ξεκινά από το παλιό λιμάνι στα Φηρά και συνεχίζει με περιήγηση και ξενάγηση στη Νέα Καμένη (ενεργό ηφαίστειο). Στη συνέχεια, κάνει μια μικρή στάση στις θερμές πηγές, συνεχίζει στο λιμανάκι του Κόρφου στη Θηρασιά και επιστρέφει πλέοντας κατά μήκος της καλντέρας, περνώντας από την Οία, στο λιμάνι των Φηρών. Προτιμήστε τα πρωϊνά δρομολόγια για να αποφύγετε την πολυκοσμία.

-Περπατήστε στους δρόμους του σαντορινιού κρασιού. Μέσα από αναρίθμητα κτήματα και οινοποίεια διασκορπισμένα σε όλο το νησί, θα βρείτε αυτό που θα σας προσφέρει την οινογνωσία του γούστου σας.

-Περάστε ένα ηλιοβασίλεμα στο Αμμούδι και μείνετε μέχρι το βράδυ. Παρέα με θαλασσινά και τσίπουρο. 

-Ένα επίσης εξαιρετικό ηλιοβασίλεμα θα ζήσετε και στο "Καφενείο", το καφέ του συνεδριακού κέντρου Πέτρος Νομικός. Βρίσκεται στα Φηρά προς Φηροστεφάνι, θα το αναγνωρίσετε εύκολα, καθώς πρόκειται για τα πιο επιβλητικά κτήρια του νησιού, βαμμένο σε έντονο κεραμιδί χρώμα.

-Μη χάσετε τους εκπληκτικούς σχηματισμούς των λευκών βράχων και την καμινάδα του παλιού εργοστασίου ντομάτας κολυμπώντας στη Βλυχάδα. 

-Αν θέλετε να απολαύστε στο έπακρο την εξαιρετική θέα της καλντέρας θα σας κοστίσει λιγάκι παραπάνω. Εντύπωση μας έκανε το ξενοδοχείο Ambassador με τις πολυτελείς σουίτες που είναι χτισμένες έτσι ώστε να βγαίνεις στη βεράντα σου, να κάνεις βουτιές στη δική σου πισίνα και να αγναντεύεις το ηφαίστειο. Όλη μέρα. Διαθέτει υπηρεσίες spa και εστιατόριο. Χαζέψτε τη συλλογή φωτογραφιών του και μεταφερθείτε νοερά στον σαντορινιό παράδεισο.

Η Σαντορίνη είναι ακόμα πιο όμορφη στις αρχές του φθινοπώρου! Μήπως να δοκιμάσετε μια τελευταία καλοκαιρινο-φθινοπωρινή εξόρμηση για ένα weekend; Σας το εύχομαι ολόψυχα!

Μαρία Τσιριμώκου

 

*Οι φωτογραφίες προέρχονται από το αρχείο του φωτογράφου Πάνου Μπαρούς.