Η όαση της Σύρου!

Ανέκαθεν κοιτούσα με επιφύλαξη την παρουσίαση μικρών ή μεγάλων ξενοδοχείων με περιγραφές που περιελάμβαναν τις λέξεις «παράδεισος», «όαση» και τέτοιου είδους «υποκειμενικές υπερβολές». Μάλλον γιατί τέτοιες λέξεις περιμένεις να τις ακούσεις από τους ίδιους τους ταξιδιώτες που μεταφέρουν την εμπειρία τους. Τότε είναι που οι λέξεις αυτές έχουν μεγαλύτερη αξία.

“A paradise on earth” είναι η φράση που χρησιμοποιείται στην πιο πρόσφατη κριτική που γράφτηκε για το Pino Di Loto στο Trip Advisor. Είναι η 24η σε μία σειρά εξαιρετικών αξιολογήσεων που έχει δεχτεί το συγκρότημα από τους διεθνείς του επισκέπτες τα τελευταία χρόνια. Ο «παράδεισος» βέβαια δεν έγκειται μόνο στα 4 ευρύχωρα διαμερίσματα που φιλοξενούν από 2 μέχρι 4 άτομα το καθένα και ξεχωρίζουν για τις ανέσεις, την πολυτέλεια και τη μαγευτική θέα που προσφέρουν στο ηλιοβασίλεμα του Αιγαίου. Η όλη εμπειρία της φιλοξενίας που προσφέρει η Terezdina Rigouzzo και η οικογένειά της είναι που κερδίζουν τους ταξιδιώτες. Μία εμπειρία που ξεκινά από πολύ νωρίτερα, από τα social media όπου η ίδια με εικόνες και περιεχόμενο από τις δραστηριότητες που μπορεί να ζήσει ο επισκέπτης στο νησί επιχειρεί πολύ στοχευμένα να καλύψει ένα μεγάλο κενό: τη διεθνή προβολή της Σύρου.

Για όσους γνωρίζουν καλά τη Σύρο, είναι ξεκάθαρο ότι θα μπορούσε να δέχεται επισκέπτες καθ’όλη την διάρκεια του χρόνου. Χάρη σε μία πολύ δραστήρια τοπική κοινωνία και ως πρωτεύουσα των Κυκλάδων είναι «ενεργή» 12 μήνες το χρόνο. Οι ομορφιές της Ερμούπολης, μιας πόλης εντυπωσιακής όσο λίγες στην Ελλάδα, η σύνδεση του παραδοσιακού με το μοντέρνο και οι πολιτιστικές της εκδηλώσεις διεθνούς βεληνεκούς συνθέτουν μία μεγάλη ευκαιρία που ακόμα μοιάζει αναξιοποίητη. Το νησί δεν επένδυσε ποτέ στη διεθνή του στοχευμένη προβολή, καθώς μεγάλο μέρος της τοπικής κοινωνίας στηρίζεται σε άλλες εμπορικές δραστηριότητες και βλέπει τον τουρισμό με επιφύλαξη.

Σε ένα περιβάλλον λοιπόν όπου δεν έχει ξεκαθαριστεί πόση σημασία πρέπει να δοθεί στην διεθνή εικόνα της Σύρου, το να βλέπεις νέους ανθρώπους να ενώνουν δυνάμεις και να παίρνουν στα χέρια τους την ελλιπή τουριστική προώθηση του τόπου τους είναι τουλάχιστον ελπιδοφόρο!

Στο Pino di Loto οι επισκέπτες μπορούν να πάρουν τις καλύτερες συμβουλές για τις εκτός συγκροτήματος περιηγήσεις τους, να συμμετάσχουν σε προγράμματα εκγύμνασης που περιλαμβάνουν aqua fitness & pilates από επαγγελματίες instructors της Ερμούπολης, να κλείσουν μία εκδρομή με το σκάφος Perla στις βόρειες παραλίες του νησιού όπου δεν υπάρχει πρόσβαση με αυτοκίνητο και όπως οι ίδιοι μαρτυρούν στα social media: να ζήσουν μία εντυπωσιακή εμπειρία φιλοξενίας!

Το Pino di Loto είναι …το φιλόξενο πρόσωπο της Ελλάδας που δημιουργεί δεσμούς με τους διεθνείς ταξιδιώτες και τη διάθεση να επιστρέψουν ξανά.

Παναγιώτης Κλάππας